Sunday, May 11, 2014

Life is colorful: Puding Susu Buah-buahan yang Cantik

Life is colorful: Puding Susu Buah-buahan yang Cantik: My Mom suka sangat makan puding. Dia kata, puding sesuai dimakan oleh orang tua sebab lembut dan tak perlu nak kunyah sangat. Kalau bua...

Saturday, April 26, 2014

HUGE TWO (2) DAY SALE!!!!

HUGE TWO (2) DAY SALE!!!!
---->> BUY NOW, ETA SEPT 2014 <<----
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

'CORELLE BEST OFFER 1 day left! : Apr 26 - 27, 2014'
'Limited Time Offer : Lowest Price Ever'
Deposit RM100/set
----------------------------------------------------
POPULAR COLLECTION !
CORELLE® Square™ Kobe 16-pc Set
CORELLE® Square™ Pretty Pink 16-pc Set
CORELLE® Square™ Cherry Blossom 16-pc Set
CORELLE® Square™ Shadow Iris 16-pc Set
CORELLE® Square™ Happy Days 16-pc Set
CORELLE® Square™ Simple Lines 16-pc Set
CORELLE® Square™ Mandarin Flower 16-pc Set
CORELLE® Square™ Hanami Garden 16-pc Set
CORELLE® Square™ Splendor 16-pc Set

RM550/set Normal Retail Price
* NOW !! ---->> Buy 2 for RM799 Only!!! <<----
* Deposit RM100/set

------------------------------------------------------------
JIMAT RM300 + 59.90 Reward Point ! WOW! : Rujuk promosi di sini ~> https://www.facebook.com/media/set/?set=a.610773135675580.1073741845.167108016708763&type=3

Bagi melayakkan semua PENJIMATAN di atas, sila daftar, login dan isikan Pre-Order Form di sini : http://bit.ly/ordercorelle.

Pembayaran deposit atau penuh hendaklah dilakukan sebelum jam 11.30 malam, 27 April 2014.

Jangan tunggu lagi, PELUANG INI TIDAK akan ada lagi selepas ini!

Untuk apa gunanya point terkumpul itu nanti ? Suka tak jika dapat HADIAH PERCUMA ? Ya semua ini akan anda miliki dengan PERCUMA dengan cara redeem points terkumpul anda di https://www.facebook.com/AlifAisyaCollections. Tertakluk kepada terma dan syarat.

Friday, April 25, 2014

Corelle Square 16 pcs - Best Offer

3 Days Only! ( 25-27 April 2014) :
Offer ends, 11.59pm

>>BUY 2 for RM799 only!<< === LOWEST Price ever offered by our supplier!
(Normal Retail Price RM550/set)
Deposit RM100/set
Installments only 5x month






Saturday, April 19, 2014

Golden Crab Cake


Serve with chili sauce, flavored mayonnaise or lemon wedges for a summer appetizer or for sandwiches.
  • Servings: Yield 30 pieces
  • Prep Time: Less than 60 Minutes
  • Cook Time: Less than 60 Minutes
  • Level: Beginner
  • Course: Appetizer

Ingredients

1/2 c. red pepper, finely chopped
1/4 c. onion, finely chopped
2 cloves garlic, minced
2 Tbsp. mayonnaise
1 large egg yolk
1 Tbsp. Dijon mustard
1 Tbsp. lemon zest
2 tsp. fresh lemon juice
1 Tbsp. capers, minced
1 tsp. cayenne pepper
1 lb./450 gm. jumbo lump crab meat, picked over
1 1/2 c. bread crumbs
3 Tbsp. olive oil
1 Tbsp. unsalted butter
salt and freshly ground pepper

Directions

Heat an 8-in. nonstick omelette or fry pan over medium heat. Add 1 Tbsp. olive oil and coat pan. Add in the red pepper, onion, garlic and sauté until soft and golden. Cool mixture and set aside.
In a large bowl, whisk together mayonnaise, egg yolk, mustard, lemon zest, lemon juice, capers and cayenne pepper.
 
Add in the cooled red pepper mix and crab meat and continue to mix until completely incorporated.
Add 1/4 c. to 1/2 c. breadcrumbs or until the crab cake mixture can be shaped into a ball. The mixture should not be too dry or else the cakes fall apart during searing. Season the crab mixture to taste.
Form rounded 1 Tbsp. balls of crab mixture. Gently flatten into 1-in. rounds. Coat with remaining breadcrumbs and transfer to a shallow tray.
 
Chill crab cakes at least 30 minutes and up to 4 hours.
Heat a nonstick double griddle pan over medium heat. Add butter and remaining olive oil to coat pan.
Working in batches, fry crab cakes until golden brown on both sides. Do not crowd the pan.
 
Transfer browned crab cakes to a parchment lined baking sheet. Warm crab cakes in 300°F/150°C oven while other batches fry and serve.
 
Simply Calphalon Double Griddle

    
Simply Calphalon Nonstick 18x12-in. Double Burner Grill
 
P/S: Memang sedap Crab Cake ni...pernah makan sekali je masa belajar di US. :) Siapa yang rajin bolehlah cuba buat. :)

Friday, April 18, 2014

Preorder Corelle ETA September 2014 - Corelle Country Cottage 16pcs

Wednesday, April 16, 2014

Corelle 30pcs set: Buy 2 Free 1 Gift

Tuesday, April 15, 2014

Corelle 18 pcs : Buy 2 Free 1 Gift

Buy 2 Free 1 Gift

Friday, April 11, 2014

Corelle Package Buy More Save More Offer : Ends 30th April 2014

Assalamualaikum,








Dapatkan pakej Corelle termurah yg anda mampu milik dr KakTi.

Boleh bayar secara ansur 6x - 7x lagi..

Pakai tudung mahal2 tak boleh diwariskan ke anak cucu... tp Corelle boleh.. :)

PM atau WhatsApp ke 0199114933 utk order. 









Sunday, April 6, 2014

Kutu Corelle Livingware: 3 set 3 orang

Assalamualaikum,

Siapa lagi nak join kutu Corelle ? 1 group cuma 3 orang.

Anda beli 3 set dapat free gift.

Hanya RM45/set sebulan.

Pukul 11mlm ni 6 April 2014 last utk dpt harga tawaran murah ni!

Ada 2 lagi kekosongan, siapa nak WhatsApp KakTi cepat ya ~ 019 9114933







Saturday, April 5, 2014

Beli 1 set Corelle Livingware dapat hadiah percuma

BUY 1 FREE 1
=============
Siapa nak beli Corelle secara ansuran & dapat FREE Gift pulak tu?

Hanya RM50 sebulan.

Siapa nak WhatsApp KakTi cepat ya. ~ 019 9114933


 ♥♥♥♥♥♥

Promosi ini akan tamat pada 6 hb April 2014 @ 11.59pm!
Anda beli 1 set dapat free gift.
Hanya RM50 sebulan



Corelle® Livingware™ Bandhani 16-Pc Dinnerware Set

Corelle® Livingware™ Neo Leaf 16-Pc Dinnerware Set

CORELLE® Livingware™ Secret Garden 16-pc Set

CORELLE® Livingware™ Spring Pink 16-pc Set

Friday, April 4, 2014

Percuma Zyliss food chopper

Lepas ni senang buat kerja di dapur, jimat letrik, cepat memasak dan paling penting dengan Zyliss food chopper, tak pedihkan mata bila nak potong bawang . 

Tak percaya ? Jom tenguk video ni .. opss .. Zyliss ni saya nak bagi PERCUMA! 


Berminat ? WhatsApp KakTi ~ 019 9114933

Thursday, April 3, 2014

Testimoni dari Pengedar - pengedar Corelle Syarikat Kami

"Pelanggan dari Terengganu puas hati bila corelle 76pc sampai dengan cepat, selamat tanpa cacat cela menggunakan pos laju.

Saya sedang tunggu kabar yang dipos ke sabah pula, tiap hari saya track online.. kelmarin transit di Miri , hari ni dah sampai PPL Kota Kinabalu. Agaknya esok baru sampai ke tangan pelanggan."


SPECIAL DELIVERY utk Corelle Batch 6 2014

Assalamualaikum,

Berita baik hari ini berkenaan dengan penghantaran produk pre order batch ke 6, ETA Oktober 2014 sahaja.

"SPECIAL DELIVERY" (untuk kawasan di luar Lembah Klang) :

i- Selatan ( Johor, Melaka & Negeri Sembilan)
ii- Utara ( Perak, Kedah, Perlis, Pulau Pinang)
iii- Pantai Timur (Kelantan, Terengganu, Pahang)

Kami akan membuat penghantaran ke lokasi-lokasi dan masa yang akan ditetapkan kemudian berdasarkan kategori di atas. Ini bertujuan bagi memudahkan penghantaran produk kepada pelanggan yang berada di luar KL dan Selangor.

Terma dan Syarat :
1- Bayaran hendaklah dijelaskan sebelum penghantaran dibuat
2- Penghantaran akan mula dilakukan bermula September 2014
3- Pelanggan boleh memilih lokasi yang sesuai untuk tujuan pengambilan produk yang ditempah berdasarkan tarikh yang telah ditetapkan secara berkumpulan sahaja
4- Kadar bayaran adalah mengikut lokasi dan bilangan kotak serta lebih murah berbanding kadar Pos Laju
5- Sekiranya pelanggan hendak membatalkan di saat akhir, pihak kami tidak akan mengembalikan bayaran yang telah dibuat kerana akan menimbulkan pelbagai masalah sampingan
6- Pelanggan digalakkan untuk merancang masa sekiranya bercadang untuk memilih cara penghantaran di atas
7- Kegagalan pelanggan mematuhi terma dan syarat akan menyebabkan barang yang ditempah tidak akan sampai ke tangan dan akan dibawa semula ke KL
8- Pelanggan perlu datang ke KL atas kos perbelanjaan sendiri
9- Jaminan terhadap keselamatan barang yang dibeli adalah tinggi. Pihak kami akan memastikan semua barang dalam keadaan baik
10- Pelanggan dinasihatkan membuat pemeriksaan terhadap semua barang yang diterima untuk memastikan tiada kerosakan yang berlaku ketika penerimaan barang

* Kadar bayaran akan dikemaskini kemudian

Tuesday, April 1, 2014

BUY 10 SETS & SAVE RM350




BUY 10 SETS & SAVE RM350
==================
Sale ends 7th April, 2014 at 11.59pm

And you also get:
* Installment Plan
* Deposit RM1000 only
* 5 Months installment x RM590
* Mix & match
* Reward Point


Choose your design here >> http://corelle4malaysia.blogspot.com/p/blog-page_29.html

WhatsApp NOW ~019 911 4933

Saturday, March 29, 2014

Shipment dari USA

Ini koleksi - koleksi barangan yang dibawa masuk tahun lepas.

Banyakkan?

Tapi kebanyakannya tu telah pun selamat sampai kepada tuannya yang buat order awal tahun lepas.

Ada beberapa koleksi je belum berpunya.







PROMOSI DILANJUTKAN : Buy 3 Free 1



<3 PROMOSI DILANJUTKAN!!! ! Please don't miss it! <3
------------------------------------------------
Sale extended to 7th April 31, 2014 at 11.59pm

Buy 3 for RM399/set and Get FREE Placemats (set of 6) <== SAVE RM200

Click here to GET THE OFFER>>> https://www.facebook.com/groups/corelle4malaysia/ and start collecting your POINTS now!!








Thursday, March 27, 2014

3 set Corelle Livingware hanya RM975

CORELLE® Livingware™ 16-pc Set
--------------------------------------------------------

Corelle Livingware™... The original break and chip resistant glass dinnerware. Trust that it can stand up to the rigors of everyday life and still look great.

Livingware™ 16-pc Set includes 4 each:
  • 10-1/4" Dinner Plates,
  • 6-3/4" Bread & Butter Plates,
  • 18-oz Soup / Cereal Bowls,
  • 11-oz Stoneware Mugs
  • Dishwasher safe for long lasting patterns
  • Microwave and oven use for versatility
  • Patterns won’t wash, wear or scratch off
  • Stackability for cupboard space efficiency

=========
Berminat? :)
=========
Sila email ke >>> orders@alifaisya.com @ sertai fb group kami di https://www.facebook.com/groups/corelle4malaysia/


Wednesday, March 26, 2014

Terbaru dr CorningWare




Anda berminat utk dapatkannya koleksi terbaru ini?

JOM join group Corelle4Malaysia utk dpt harga diskaun ahli, klik >>> https://www.facebook.com/groups/corelle4malaysia/

Friday, March 21, 2014

Order Corelle Impression Faenza Anda Sekarang!

Corelle Pre-Order(Kutu/Ansuran) 2014 Di Buka Sekarang!
-----------------------------------------------
1- Deposit hanya RM100,
2 - Byrn bulanan serendah RM50
3 - Tarikh tutup pre-order: 31 Mei 2014
4 - Tarikh jangkaan tiba di Malaysia: Oktober 2014 (akan dimaklumkan tarikh sebenar)
5 - Sistem Kutu dan Ansuran amat digalakkan.


Kepada yang berminat untuk sama2 join kutu/ansuran kami sila isi borang pendaftaran di link ini >>> BORANG PENDAFTARAN

KakTi Azlifawati Alif Aisya Shoppe
SMS/WhatsApp 019-9114933

video

Corelle Pre-Order 2014 Di Buka Sekarang!


  1. Deposit tertakluk kepada jumlah pcs : (RM100 bagi 16-pcs & 18-pcs, RM150 bagi 30-pcs dan RM200 bagi 76-pcs).
  2. Tarikh tutup pre-order: 31 Mei 2014
  3. Tarikh jangkaan penghantaran dari US: Julai 2014 (akan dimaklumkan tarikh sebenar)
  4. Tarikh jangkaan tiba di Malaysia: October 2014 (akan dimaklumkan tarikh sebenar)


Apa Sebenarnya Kutu Corelle ?

Merupakan satu cara bayaran ansuran bagi pembelian produk Corelle yang dilakukan secara berkumpulan dengan harga yang jauh lebih rendah dari cara bayaran individu. 

Bayaran secara individu biasanya tidak akan mendapat diskaun.

Sunday, March 16, 2014

Koleksi Corelle Idaman....

Koleksi Corelle Idaman....
=================

Anda mampu miliki Corelle idaman, dengan sertai group Kutu yang kami anjurkan

Untuk maklumat lanjut sila email ke orders@alifaisya.com atau WhatsApp 019 9114933